Θεατρικό παιχνίδι

Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι η σύζευξη της τέχνης με το παιχνίδι, έτσι ώστε όλη αυτή η εκρηκτική διοχέτευση της παιδικής ενέργειας να φιλτράρεται δημιουργικά – και παιδαγωγικά – μέσω της τέχνης. Δίνεται ο χώρος και ο χρόνος ώστε κάθε παιδί να νιώθει ελεύθερο και να βρίσκει τρόπους να εκφράζεται: να χαίρεται, να ενθουσιάζεται, να δημιουργεί, να μεταμορφώνεται, να αυτοοριοθετείται κατανοώντας τις ανάγκες τις δικές του και των συνανθρώπων του.

Οι πρώτες συναντήσεις θα στοχεύσουν στην γνωριμία και τη συνοχή της ομάδας, στην επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων, τη κατανόηση των κανόνων, το μοίρασμα απόψεων και ενδιαφερόντων και τέλος στην αναγνώριση, τον εμπλουτισμό και την έκφραση των συναισθημάτων.

Στη συνέχεια μέσω παιχνιδιών και δραστηριοτήτων θα επικεντρωθούμε στη βελτίωση της επικοινωνίας, την έναρξη του διαλόγου και την ανταλλαγή επιχειρημάτων, την εξέλιξη της έκφρασης του προσώπου αλλά και του σώματος.

Επίσης, μέσα από παιχνίδια ρόλων και τη δραματοποίηση οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάζουν, θα συζητούν, θα μοιράζονται εμπειρίες σε θεατρικό πλαίσιο και θα  διαπραγματεύονται συγκρουσιακές καταστάσεις.

Τέλος, με στόχο κάθε φορά και μια νέα πρόκληση (γιορτή για τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες και την «αποχαιρετιστήρια» με το τέλος του σχολικού έτους ) τα παιδιά μέσα από δικούς τους αυτοσχεδιασμούς και από δικές τους ανάγκες και επιθυμίες, θα δημιουργήσουν το κείμενο αλλά και το σώμα των παραστάσεων μας.

Advertisement